Wanneer je een volmacht verleent aan iemand om jouw zaken te behartigen, dan dien je dit op schrift te stellen. In deze volmacht dien je dan te omschrijven wat de bevoegdheden van deze persoon betreffen. Je dient alle bevoegdheden die je aan deze persoon geeft op te sommen.

Zo zou je bijvoorbeeld iemand niet alleen kunnen machtigen tot het behartigen van een enkel fiscaal probleem maar ook voor al je fiscale problemen. Indien je gebruik maakt van een advocaat dan kan hetzelfde ook voor hem of haar gelden.

Eisen

In sommige omstandigheden kan het ook voorkomen dat de belastinginspecteur eist dat je aanwezig bent met je gevolmachtigde als jouw zaak wordt besproken. Aan deze eis dien je gevolg te geven. Hetzelfde geldt voor het feit als de rechter dit van je vraagt.

Afhankelijk van de situatie hoeft de gevolmachtigde geen specialistische kennis te bezitten omtrent jouw probleem. Dit is alleen anders wanneer de zaak voor de Hoge Raad komt, dan dien je een advocaat te hebben die jouw zaak behartigd en belangen waarneemt.

Taal

In principe mag je een bezwaar- en beroepschrift stellen in een taal anders dan in het Nederlands. Maar indien de verdere behandeling van de zaak vereist dat er een Nederlandse versie van je bezwaar- en/of beroepschrift aanwezig moet zijn, dan dien je voor een correcte versie te zorgen.

Pin It on Pinterest

Share This